Clicky


BAM wil aan de slag met Icedome én Thialf

BAM wil aan de slag met Icedome én Thialf
29-07-2013 09:56 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Aannemer BAM wil de renovatie van schaatsstadion Thialf in Heerenveen voor zijn rekening nemen. Dat bevestigt een woordvoerder maandag. Het bedrijf is al de beoogde bouwer van het Icedome in Almere, dat vorige week door schaatsbond KNSB en sportkoepel NOCNSF werd aangewezen als het nieuwe nationale schaatscentrum van Nederland. Daarvoor moeten private investeerders tot 185 miljoen euro ophoesten.

In de strijd om de aanbesteding van Thialf heeft BAM veel concurrentie. In september maken de Friezen bekend met welke drie gegadigden verder wordt onderhandeld, waarna twee maanden later de definitieve keuze volgt. De vernieuwing gaat maximaal tachtig miljoen, kosten. De provincie Friesland heeft al 54 miljoen euro beschikbaar gesteld. De bouw moet volgend jaar van start gaan.

De dubbele belangstelling hoeft niet vreemd genoemd te worden, aldus de zegsman. "Als een krant schrijft over Ajax betekent dat niet dat hij niet over Feyenoord mag schrijven. Datzelfde geldt voor ons. We zijn een bouwbedrijf en willen zo veel mogelijk opdrachten binnenhalen."