Clicky


Omzetverlies voor koeriersbedrijf TNT Express

Omzetverlies voor koeriersbedrijf TNT Express
29-07-2013 09:49 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

(Novum) - TNT Express heeft in het tweede kwartaal een omzet geboekt van 1,7 miljard euro, een daling van 3,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde met name in Azië en het Midden-Oosten. Ook in West-Europa stond de omzet onder druk, meldt het koeriersbedrijf maandag.

Na aanpassing voor wisselkoerseffecten beperkte de omzetdaling zich tot 1,1 procent. Het onderliggend bedrijfsresultaat was negatief omdat TNT Express bijna 350 miljoen euro moest afboeken op bezittingen. Het verlies bedroeg daardoor 280 miljoen euro, terwijl vorig jaar in het tweede kwartaal nog 94 miljoen euro winst werd geboekt.

Topman Tex Gunning stelt in een toelichting op de cijfers dat het reorganisatieprogramma Deliver! cruciaal is om de prestaties van het koeriersbedrijf te verbeteren. In het kader van dat programma worden de activiteiten van TNT Express in China en Brazilië afgestoten. De reorganisatie in Italië wordt versneld uitgevoerd.

Voor heel 2013 voorziet TNT Express uitdagende marktomstandigheden. In Europa, Noord- en Zuid-Amerika ontwikkelen de bedrijfsresultaten zich negatief. Voor Azië, het Midden- Oosten en Afrika verwacht het koeriersbedrijf betere resultaten dan vorig jaar.