Clicky


Truckstar festival volgens organisatie weer geslaagd

Truckstar festival volgens organisatie weer geslaagd
29-07-2013 09:40 | Transport | auteur De Redactie

ASSEN - De 33ste editie van het Truckstar Festival, Nederlands en Europa’s grootste transportevenement, is uitstekend verlopen. Dit weekeinde bezochten, volgens de organisatie 60.000 mensen het TT-circuit van Assen om te genieten van allerlei activiteiten op vrachtwagengebied. Het Truckstar Festival wordt georganiseerd door het gelijknamige magazine Truckstar.

Van vrijdagavond tot zondagmiddag was het TT-circuit van Assen gevuld met ruim 2.200 vrachtwagens, waaronder de nieuwste modellen en veel bijzondere trucks uit heel Europa. Er waren vrachtwagens die bijna tweeduizend kilometer hadden afgelegd om een plekje te vinden op het TT Circuit van Assen.

De publieke opkomst was in lijn met afgelopen jaren. Een kleine 60.000 bezoekers vonden hun weg naar Assen. Arjen van Vliet, hoofdredacteur van Truckstar: "Op zaterdag was er de dreiging van een noodweer, waardoor het aantal bezoekers die dag iets lager uitviel. De voorverkoop was echter hoger dan vorig jaar. Aangezien er dit weekend ook andere grote evenementen plaatsvonden, zijn we daarmee heel tevreden."

Het voorspelde noodweer, het KNMI had code oranje uitgevaardigd voor de provincie Drenthe, bleef in Assen beperkt tot een forse regenbui. Arjen van Vliet: "We hebben de mensen uit voorzorg gewaarschuwd een schuilplek op te zoeken en we hebben het programma tijdelijk onderbroken. Dat bleek achteraf misschien niet nodig, maar als organisatie neem je geen enkel risico." Mede door die voorzorgsmaatregelen bleven incidenten uit. "We kunnen dan ook spreken van een geslaagd Truckstar Festival. Het 33ste alweer."

Scania van Weeda Transport is mooiste truck van Nederland 

Tijdens het Truckstar Festival bepaalde een vakjury dat de Scania R500 van Weeda Transport uit Klundert de mooiste vrachtwagen van Nederland is. De Scania stamt uit 2012 en heeft 50.000 kilometer op de teller. De wagen wordt ingezet in het containertransport en wordt bestuurd door Bart Sluijs. De TV-serie ‘Sons of Anarchy’ stond model voor de airbrush-afbeeldingen op de auto. In die serie staat het harde leven van een Amerikaanse motorbende centraal. Het interieur van de truck is fors verbouwd. Zo werd het bed naar voren gehaald, kwam er een kastenwand achter in de cabine, en werden de stoelen van hun onderstel ontdaan waardoor ze nu helemaal plat op de vloer kunnen liggen.

Veel van de aanpassingen zijn uniek en geheel op maat gemaakt. Chauffeur Bart Sluijs heeft ze zelf bedacht en uit laten voeren. Volgens de jury van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland is de auto stoer en tot in detail áf. Voor ondernemer Guido Weeda is het de tweede keer na 2007 dat één van zijn auto’s gekozen is tot mooiste van Nederland. “Het is de mooiste beloning denkbaar voor al het werk dat wij in ons transportbedrijf steken.”