Clicky


Onweer weggetrokken

Onweer weggetrokken
28-07-2013 09:53 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Het zware onweer dat in de nacht van zaterdag op zondag over Nederland trok heeft het land weer verlaten. Het onweer was het hevigst in een band over Midden-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel, Flevoland en Drenthe, meldt weeronline.nl. Op sommige plekken viel in korte tijd tot veertig millimeter regen.

Tot heel veel problemen lijkt het noodweer niet te hebben geleid. Wel kwam het tot zeer zware onweersklappen en bliksemde het flink. De temperatuur zakte op veel plaatsen niet onder de 19 graden.

Het nachteljike onweerscomplex was het tweede in nog geen 24 uur tijd. Zaterdag spookte het ook al. Het KNMI gaf toen een weerwaarschuwing af: code oranje. Tot grote problemen leidde het onweer toen evenmin, al werden verschillende evenementen tijdelijk stilgelegd, zodat iedereen een veilig heenkomen kon zoeken.

Zondag is het vooral in het oosten bewolkt en kan het nog regenen. In het westen wordt het zonniger. De verwachte temperatuur loopt uiteen van 22 graden aan de kust tot 26 graden in het binnenland. Weet het kwik in De Bilt de 25 graden niet te halen, dan komt daarmee een eind aan de landelijke hittegolf die donderdag werd uitgeroepen.

De komende dagen wordt het in ieder geval een stuk minder warm, met geregeld wat buien. Vanaf woensdag stijgen de temperaturen weer, verwacht weeronline.nl. De tropische grens van 30 graden komt donderdag weer in zicht. Wel neemt aan het eind van de week de kans op onweer weer toe.