Clicky


Ruim 54.000 euro boete tijdens transportcontrole

Ruim 54.000 euro boete tijdens transportcontrole
26-07-2013 16:56 | Overtredingen | auteur De Redactie

DRIEBERGEN - Bij controles op meerdere plaatsen in Nederland zijn 235 voertuigcombinaties in de periode van 22 tot en met 25 juli 2013 door de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport in samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer gecontroleerd.

Negen van de 182 buitenlandse transporten mochten op grond van de arbeidstijdenwet niet verder rijden. Daarnaast is in 18 gevallen een rijverbod opgelegd in verband met technische gebreken. Bij 47 Nederlandse combinaties is 14 keer proces-verbaal opgemaakt. Bij de buitenlandse combinaties bedroeg dit aantal 88.

Op twee Nederlandse bussen was niets aan te merken. Bij vier buitenlandse bussen is een rijverbod opgelegd, twee keer proces-verbaal opgemaakt en 1500 euro direct geïnd. Bij de buitenlandse vrachtwagenchauffeurs bedroeg dit bedrag 52.809 euro.

Deze controles maakten onderdeel uit van een transportcontrole in Europees verband (TISPOL). De combinaties zijn op de A67 te Venlo, A28 te Zwolle, A15 te Zetten en A16 te Moerdijk gehouden.

Bij de Nederlandse vrachtwagencombinaties stelde de controleurs lichte overtredingen vast van de arbeidstijdenwet. Bij de buitenlandse chauffeurs is onder andere acht keer proces-verbaal opgemaakt voor het verbreken van de verzegeling van de tachograaf en in 14 gevallen manipulatie daarvan. Bij drie Nederlandse vrachtauto’s constateerde men onder andere gebreken aan de remmen, bij de buitenlandse vrachtauto’s waren dat er acht.