Clicky


Vrachtwagen schiet door middengeleiderail op A27

Vrachtwagen schiet door middengeleiderail op A27 [+foto]
26-07-2013 09:41 | Ongevallen | auteur De Redactie

MAARTENSDIJK - Vrijdagochtend schoot een truck met oplegger door de vangrail/middengeleider van Rijksweg A27. De bestuurder, een 52-jarige man uit Wadenoijen, raakte licht gewond.

Rond 03:00 uur reed de vrachtwagenchauffeur met zijn combinatie in de richting van Almere. Door nog onbekende oorzaak raakte hij rechts in de berm, waarop hij tegenstuurde. Hierdoor kwam hij plotseling terug de weg op, botste tegen de vangrail/middengeleider, schoot daar doorheen en kwam tot stilstand. De combinatie blokkeerde de rijstroken 1 en 2 voor het verkeer richting Almere en 1 rijstrook voor het verkeer richting Utrecht. De A27 moest tussen de verkeersknooppunten Hilversum en Eemnes worden afgesloten en het verkeer omgeleid.

In eerste instantie vermoedde de toegeschoten hulpdiensten, dat de chauffeur bekneld zat en werd om een traumahelikopter verzocht. Het lukte de hulpdiensten om de trucker, die geen gordel had gedragen en door zijn cabine was geslingerd, te bevrijden. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek hij licht gewond te zijn. De traumaheli kon daarom naar zijn basis terugkeren. De chauffeur werd met een ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.


Foto: Twitter/yapiyo66

Daar een verdenking van het gebruik van alcohol bestond, heeft een arts in bijzijn van agenten van de trucker bloed afgenomen. Dit wordt aangeboden aan het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk om het alcoholgehalte vast te stellen, waarvan de uitslag na ongeveer tien dagen aan de chauffeur schriftelijk wordt bekend gemaakt.

Het opruimen van de combinatie en het verwijderen van de gelekte dieselbrandstof vergde een behoorlijke tijd. Hierna werd de A27 vrijgegeven voor het verkeer.