Clicky


Terreur als oorzaak treinramp uitgesloten

Terreur als oorzaak treinramp uitgesloten
25-07-2013 14:08 | Buitenland | auteur De Redactie

MADRID (Novum/AP) - De Spaanse autoriteiten sluiten terreur uit als oorzaak van de treinramp die zich woensdagavond voltrok vlak bij het station van Santiago de Compostela. Dat heeft het ministerie van binnenlandse zaken donderdag laten weten. De ramp heeft volgens de laatste cijfers aan 78 mensen het leven gekost. Zeker 141 mensen zijn gewond geraakt, van wie sommigen er zeer slecht aan toe zijn.

Premier Mariano Rajoy spoedde zich donderdag naar de plaats van de ramp. Rajoy is geboren in Santiago, de hoofdstad van de regio Galicië, in het uiterste noordwesten van het land. "Voor een zoon van Santiago, zoals ik, is dit een heel droevige dag", aldus Rajoy.

Donderdag zou het jaarlijkse religieuze feest ter ere van de heilige Jacob in Santiago worden gevierd, waarvoor tienduizenden christenen uit de hele wereld naar de stad afreizen. Het feest is in verband met de ramp afgelast. "24 juli is niet langer de vooravond van een feestdag, maar een dag waarop we een van de treurigste dagen uit de geschiedenis van Galicië zullen herdenken", zei Alberto Feijoo, de president van Galicië.