Clicky


Winst Deutsche Bahn daalt bij gelijke omzet

Winst Deutsche Bahn daalt bij gelijke omzet
25-07-2013 13:48 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

BERLIJN (Novum) - Deutsche Bahn heeft in de eerste helft van dit jaar bijna een derde minder winst behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst van de Duitse spoorvervoerder liep terug naar 550 miljoen euro, terwijl de omzet nagenoeg gelijk bleef. Dat maakte het staatsbedrijf, eigenaar van het in Nederland actieve Arriva, donderdag bekend.

De inkomsten van het staatsspoorbedrijf kwamen in de eerste zes maanden van het jaar uit op 19,4 miljard euro. Dat is ongeveer een half procent minder dan een jaar eerder. Oorzaak voor de winstdaling zijn volgens topman Rüdiger Grube de stijgende kosten voor personeel en energie. Ook de overstromingen in Midden-Europa van vorige maand waren van negatieve invloed op de winst.

In totaal vervoerde Deutsche Bahn in de eerste zes maanden van het jaar bijna een miljard passagiers, een procent meer dan vorig jaar. De vervoer van goederen liep daarentegen terug. Het volume van de vervoerde goederen daalde in het eerste halfjaar met 2,8 procent naar 51,6 miljard tonkilometer.