Clicky

 
Transport Online - Winst Deutsche Bahn daalt bij gelijke omzet

Winst Deutsche Bahn daalt bij gelijke omzet

Winst Deutsche Bahn daalt bij gelijke omzet
25-07-2013 13:48 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

BERLIJN (Novum) - Deutsche Bahn heeft in de eerste helft van dit jaar bijna een derde minder winst behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst van de Duitse spoorvervoerder liep terug naar 550 miljoen euro, terwijl de omzet nagenoeg gelijk bleef. Dat maakte het staatsbedrijf, eigenaar van het in Nederland actieve Arriva, donderdag bekend.

De inkomsten van het staatsspoorbedrijf kwamen in de eerste zes maanden van het jaar uit op 19,4 miljard euro. Dat is ongeveer een half procent minder dan een jaar eerder. Oorzaak voor de winstdaling zijn volgens topman Rüdiger Grube de stijgende kosten voor personeel en energie. Ook de overstromingen in Midden-Europa van vorige maand waren van negatieve invloed op de winst.

In totaal vervoerde Deutsche Bahn in de eerste zes maanden van het jaar bijna een miljard passagiers, een procent meer dan vorig jaar. De vervoer van goederen liep daarentegen terug. Het volume van de vervoerde goederen daalde in het eerste halfjaar met 2,8 procent naar 51,6 miljard tonkilometer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions