Clicky

 
Transport Online - Belgische TDL Group neemt Cardon Logistique over

Belgische TDL Group neemt Cardon Logistique over

Belgische TDL Group neemt Cardon Logistique over
25-07-2013 13:18 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

HOUTHALEN-HELCHTEREN(B) - TDL Group met vestigingen in het Belgische Houthalen-Helchteren en Lummen, neemt de specialist in temperatuurgecontroleerde voedingsdistributie Cardon Logistique uit Doornik over. TDL Fresh Logistics is een groeisector voor TDL Group en met deze overname wil de groep zijn positie in de distributie van verse, gekoelde en diepgevroren voedingsmiddelen in de Benelux verstevigen.

TDL Fresh Logistics verstevigt met de overname van Cardon Logistique zijn sterke positie in de distributie van verse, gekoelde en diepgevroren voedingsproducten. "TDL Fresh Logistics en Cardon Logistique zijn complementaire bedrijven en dat zowel inzake activiteiten als geografische aanwezigheid. Bovendien is Cardon Logistique net als wij een familiebedrijf, dat dezelfde commerciële inslag heeft als ons bedrijf", zeggen Yves Vandeput, Afgevaardigd Bestuurder en Stefan Wijns CEO van TDL Group.

Bovendien biedt de ligging van Cardon Logistique aan de andere kant van het land voor TDL Group een bijkomende opportuniteit. "Doornik ligt op de strategische afstand van 200 km, waardoor deze vestiging op langere termijn ook een groeikern kan worden voor onze andere nicheactiviteiten", verduidelijkt Yves Vandeput.

Ook voor Cardon vormt TDL Group de ideale partner om de toekomst van het bedrijf en de 116 werknemers veilig te stellen. Voor de huidige zaakvoerder Gérard Cardon bleek TDL Group de ideale partner omdat beide bedrijven nog echte KMO's zijn, met een KMO-filosofie, die bovendien geografisch complementair zijn. Wat echter nog het meest de doorslag gaf, was dat TDL Group niet wil raken aan de 116 jobs in ons bedrijf en zelfs de ambitie heeft om mits de nodige aanpassingen aan de activiteiten in Doornik nog verder uit te breiden.

TDL Group in cijfers

De totale capaciteit van TDL Group ziet er na de overname van Cardon Logistique als volgt uit:

  • 65 miljoen euro omzet
  • 560 personeelsleden
  • 25.000 m² warehousing
  • 350 trekkende voertuigen
  • 600 trailers
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden