Clicky


'Start Eredivisie mogelijk niet live te zien'

'Start Eredivisie mogelijk niet live te zien'
25-07-2013 09:55 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Het is nog onzeker of de start van de Eredivisie volgende week live te volgen is op televisie. Fox Sports, de opvolger van Eredivisie Live, onderhandelt al de hele zomer met de kabelmaatschappijen over een financiële vergoeding maar tot nu toe zonder resultaat. Dat schrijft het AD donderdag.

Fox moet met elke kabelaar apart afspraken maken, maar het bedrijf komt er nog niet uit met UPC, Ziggo en KPN. En dat terwijl Fox Sports vanaf 1 augustus van start moet gaan. Een woordvoerder erkent de problemen in de krant maar rekent erop dat het voor de start van het voetbalseizoen opgelost is. "Maar formeel zou het signaal per 1 augustus kunnen stoppen", zegt hij.

Door het uitblijven van afspraken is het voor voetballiefhebbers nog afwachten wat zij moeten betalen voor een abonnement. Vermoedelijk gaat de prijs ten opzichte van vorig jaar in ieder geval omhoog. Een jaarabonnementen voor internetklanten is al verhoogd met vijftig euro. Voor een enkele wedstrijd moet vijf euro meer worden betaald.