Transport Online - Stuurgroep NS en Prorail tegen spoorproblemen

Stuurgroep NS en Prorail tegen spoorproblemen

Stuurgroep NS en Prorail tegen spoorproblemen
25-07-2013 09:40 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - De directies van de NS en Prorail gaan nauw samenwerken in een stuurgroep om zo gezamenlijk de problemen op het spoor aan te pakken. Dat bevestigt een woordvoerder van de NS donderdag na berichtgeving hierover in de Volkskrant.

De vorming van de stuurgroep was een uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer en staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA). De eerste gesprekken daarvoor zijn vorig jaar oktober al gemaakt. De groep staat roulerend onder voorzitterschap van de president-directeuren van NS en Prorail.

De woordvoerder benadrukt dat de oprichting van de overlegclub niet betekent dat de splitsing tussen beide spoorbedrijven ongedaan wordt gemaakt. De stuurgroep richt zich alleen op terreinen waar de bedrijfsvoering van NS en Prorail raakvlakken hebben. "Daarvan hebben we gezien naar aanleiding van de recente winters dat we efficiëntieslagen kunnen maken en zo knelpunten en verstoringen eerder kunnen oplossen", aldus de zegsman.

NS en Prorail zijn het nu regelmatig oneens over de aanpak van vertragingen en verstoringen. Zo wil Prorail liefst het aantal wissels reduceren maar wil NS juist zo veel mogelijk wissels behouden.

Belangenorganisatie Maatschappij voor Beter OV stelt in een reactie dat de vorming van een stuurgroep 'slechts een eerste stap is in de richting van een betere aansturing'. Wat betreft de organisatie zouden ook andere spoorbedrijven als Arriva en Veolia bij de groep betrokken moeten worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions