Clicky


Baby William en Kate heet George Alexander Louis

Baby William en Kate heet George Alexander Louis
24-07-2013 21:13 | Buitenland | auteur De Redactie

(Novum) - William en Kate hebben hun baby de naam George Alexander Louis gegeven. Dat heeft het Britse koningshuis woensdag bekendgemaakt. Het eerste kind van de Britse prins wordt aangesproken als de prins van Cambridge.

William en Kate lieten dinsdag nog weten dat ze nog geen beslissing hadden genomen over de naam. Dat prins Charles en Diana hun zoon William hadden genoemd, werd 31 jaar geleden een week na de geboorte bekendgemaakt. Koningin Elizabeth en haar echtgenoot Philip onthulden pas na een maand dat hun zoon naar de naam Charles luistert.

Zes Britse koningen gingen eerder door het leven met de naam George. De laatste koning George VI, de vader van koningin Elizabeth, stierf in 1952.

Bij de gokkers was de naam James het populairst. Die naam werd gevolgd door George, waar het stel dus uiteindelijk voor heeft gekozen, en Henry, de echte naam van prins Harry.

Het prinsje kwam maandagmiddag ter wereld in het Londense ziekenhuis St Mary's Hospital. Het gezin mocht dinsdag het hospitaal verlaten en toonde daarbij het pasgeboren jongetje aan de wereldpers.