Clicky


Voet afgezet bij gewond meisje Walibi

Voet afgezet bij gewond meisje Walibi
24-07-2013 19:15 | Binnenland | auteur De Redactie

BIDDINGHUIZEN (Novum) - Het 10-jarige meisje dat dinsdag gewond raakte bij een wildwaterbaan van Walibi is haar voet kwijt. Het pretpark in Biddinghuizen meldt woensdag dat het medisch team de voet van het meisje niet heeft kunnen redden. Het kind, dat behalve aan haar voet ook gewond raakte aan haar onderbeen, ligt nog in het ziekenhuis.

Het meisje komt uit Israël. Of zij daardoor de borden met informatie in het Nederlands, Engels en Duits niet kon lezen, weet de woordvoerder van Walibi echter niet.

De exacte toedracht van het ongeval is nog onbekend. De attractie El Rio Grande blijft vooralsnog gesloten tot onderzoek van de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar het incident is afgerond. Hoelang dat onderzoek nog duurt, is nog onduidelijk.

Eerder dit jaar vond bij dezelfde attractie al een incident plaats. Naar aanleiding daarvan werden de extra borden met veiligheidsmaatregelen geplaatst. De borden attenderen bezoekers erop dat ze moeten blijven zitten tot in het station. Ook was er een extra medewerker, een zogenoemde operator, bij de attractie aanwezig.