Clicky


Omzet vliegtuigbouwer Boeing overstijgt verwachtingen

Omzet vliegtuigbouwer Boeing overstijgt verwachtingen
24-07-2013 16:38 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

(Novum) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft tussen april en juni negen procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten van het bedrijf kwamen uit op bijna 22 miljard dollar (16,5 miljard euro), zo maakte Boeing woensdag bekend. De omzetgroei is vooral het gevolg van een forse stijging in het aantal opgeleverde commerciële vliegtuigen.

Ook de winst van de vliegtuigbouwer nam toe, met dertien procent naar bijna 1,1 miljard dollar. Op grond van het boven verwachting goede eerste halfjaar verhoogde Boeing de omzetverwachting voor heel 2013 van 83 tot 86 miljard euro. Eerder verwachte de Amerikaanse constructeur een omzet van 82 tot 85 miljard euro.

Met name in de bouw en verkoop van commerciële vliegtuigen behaalde Boeing het afgelopen kwartaal goede resultaten. Zo leverde het bedrijf bijna twintig toestellen meer af dan in het tweede kwartaal van 2012. De omzet van de tak nam daardoor met vijftien procent toe naar ruim 13,5 miljard dollar. De winstgroei viel met twintig procent naar anderhalf miljard dollar nog hoger uit.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)