Vaker vrachtwagens stil in gebied zendtoren Waalhaven

Vaker vrachtwagens stil in gebied zendtoren Waalhaven
24-07-2013 15:17 | Opmerkelijk | auteur Marcel van der Voort

ROTTERDAM - "Het komt regelmatig voor dat er vrachtwagens niet gestart kunnen worden in het gebied van de zendtoren van KPN in de Waalhaven", zegt transportondernemer  Ted de Groot van Hoogland De Groot Transport in Rotterdam.

Transport Online meldde dinsdag al dat er problemen zijn met het starten van de vrachtwagens. Opvallend genoeg is dat steeds dichtbij de zendmast. De Groot: “Bij ons hebben bepaalde merken last met starten als ze op het alarm staan. Het gaat vooral om Iveco.

Het gaat onder andere om onze eigen vrachtwagens. Het is een probleem van de laatste jaren omdat de elektronica in de wagens geavanceerd is.

Het probleem speelt trouwens ook bij het nabij gevestigde Shell-station op de Waalhaven Zuid-Zijde”, voegt hij er nog aan toe.

Versleept

De nieuwsredactie van Transport Online heeft eerder deze week met Marc Nijhof van Mercedes, een dealer vlakbij de zendmast, gesproken. Toen vertelde hij niets te weten van het probleem. Hij is een en ander gaan uitzoeken en woensdag voegt hij de volgende verklaring eraan toe: “Het komt inderdaad voor dat sommige vrachtwagens niet van het alarm af willen en dus niet gestart kunnen worden in het gebied van de zendmast.

"Het voertuig wordt vervolgens een paar honderd meter versleept en dan lukt het wel", klinkt het verder.

Als onze 24uur-service vanuit dat gebied wordt gebeld, dan weten ze tegenwoordig direct wat er aan de hand is”, verduidelijkt hij.

Simons durft het probleem niet direct te linken aan de zendmast. "Misschien is er in de buurt wel een zendamateur bezig en is die de veroorzaker van de problemen", probeert hij.

Uiteraard heeft Transport Online contact gelegd met een woordvoerder van KPN. Woordvoerder Marianne Zwart: "Mij is er niks van bekend, maar ga het verder uitzoeken. Ik hoop voor het einde van de week met duidelijkheid te komen."

Mensen die ook ervaringen hebben met beschreven probleem in de Waalhaven mogen hun reactie nog steeds mailen naar: info@transport-online.nlNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden