Clicky

 
Transport Online - Brandstoffen Maes neemt eerste DAF XF Euro 6 in gebruik

Brandstoffen Maes neemt eerste DAF XF Euro 6 in gebruik

Brandstoffen Maes neemt eerste DAF XF Euro 6 in gebruik
24-07-2013 14:59 | DAF | auteur De Redactie

BORNEM - Aerts Trucks leverde onlangs zijn eerste DAF XF Euro 6 aan Brandstoffen Maes uit Bornem. Brandstoffen Maes beschikt over een vloot van 21 vrachtwagens. 1 DAF LF en 9 DAF CF vormen de distributievloot met vaste wagens, terwijl de trekkervloot is samengesteld uit 11 DAF XF. De 9 bestaande XF 105 trekkers met Euro 5-motor krijgen nu dus het gezelschap van twee DAF XF Euro 6.

Brandstoffen Maes bevoorraadt met deze vloot zijn 48 stations die gelegen zijn in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen en levert verder brandstoffen aan particulieren, de industrie en de transportwereld. Brandstoffen Maes werd 47 jaar geleden opgericht door vader Jozef Maes en het bedrijf heeft zich steeds onderscheiden door vooruitstrevend denken.

Zo was Brandstoffen Maes de eerste om in zijn stations ook AdBlue aan te bieden. Een strategie die nadien door alle grote merken werd gekopieerd. Een ander voorbeeld van het innovatieve denken van het bedrijf is dat het station in Rumst ook CNG aanbiedt. "Het is een brandstof met een enorm groeipotentieel, die ook nog eens milieuvriendelijk is. Een brandstof die ook voor de transportwereld een zeer valabel alternatief voor diesel inhoudt", benadrukt Dirk Maes.

Dat streven naar propere en zuinige oplossingen is een echte leiddraad voor Dirk Maes: "Dat wij brandstof verkopen betekent geenszins dat wij niet er alles aan doen om ons eigen brandstofverbruik en onze eigen uitstoot te minimaliseren en te opteren voor de meest recente vrachtwagentechnologie. Vandaar dat wij bijvoorbeeld al jaren kiezen voor DAF trekkers met 460 pk. Dat is in principe iets teveel vermogen voor het werk dat wij doen, maar het zorgt ervoor dat de trucks vlot met het verkeer mee kunnen komen zonder dat ze te hard hoeven te werken en daardoor verbruiken ze uiteraard minder."

De overstap van een manuele versnellingsbak naar de AS-Tronic moet in hetzelfde kader gezien worden. "En ook de keuze voor motoren die voldoen aan de strengste uitstootvereisten maakt evenzeer deel uit van onze bewuste strategie. Het is een keuze voor het milieu en dat we daardoor ons imago nog kunnen versterken is voor ons mooi meegenomen. Vandaar dat wij bijna een jaar gewacht hebben om onze nieuwe trucks te bestellen, omdat we wisten dat de DAF XF Euro 6 eraan kwam. Eén van de CF trucks is overigens ook aan vervanging toe, maar ook hier wachten we geduldig op de komst van de DAF CF Euro 6", stelt Dirk Maes.

Brandstoffen Maes werkt ondertussen al bijna acht jaar samen met DAF Trucks en Aerts Trucks. "Na een discussie met onze vorige truckleverancier hebben wij een eerste DAF gekocht, die zes maanden later het gezelschap kreeg van nog twee nieuwe trucks uit Eindhoven. Omdat wij geen enkel negatief punt vonden aan onze nieuwe trucks en DAF ons ook op het vlak prijs kon bekoren, zijn zij sindsdien huisleverancier", aldus nog Dirk Maes.

In dezelfde periode besliste Brandstoffen Maes ook om het onderhoud voortaan uit te geven. "Dat was net voor ons bedrijf echt begon te groeien en wij ons op onze kernactiviteiten moesten toeleggen. Dat uitbesteden van het onderhoud werd trouwens een schot in de roos, want Aerts Trucks levert ons een superservice. Het is een bedrijf met dezelfde familiale filosofie als de onze, dat net als de constructeur zelf nog bereid is om samen met ons mee te denken over oplossingen. Dat maakt voor ons een wereld van verschil", besluit Dirk Maes.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Van Keulen
  Van Keulen
 • Van Regteren
  Van Regteren
 • Heerkens
  Heerkens

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions