Clicky


Weekendverbod KW-haven in Vlaardingen van start

Weekendverbod KW-haven in Vlaardingen van start
24-07-2013 14:47 | Transport | auteur De Redactie

VLAARDINGEN - In het gebied rondom de Koningin Wilhelminahaven is het weekendverbod voor grote voertuigen (bussen, vrachtwagens en trekkers met of zonder oplegger)  ingegaan. Met de nieuwe regeling verwachten de ondernemers aan de KW-haven en de gemeente dat de overlast van vrachtwagenchauffeurs afneemt en dat het aantal parkeerplekken voor horecabezoekers toeneemt.

Het weekendverbod volgt op toenemende klachten over vrachtwagenchauffeurs die zich misdragen: alcoholgebruik op straat, toiletteren in de openbare ruimte, rommel achterlaten. Het gaat veelal om vrachtwagenchauffeurs die moeten wachten op een vracht voordat ze terugrijden. Ze kiezen vaak voor overnachting in hun eigen vrachtwagen om verblijfkosten uit te sparen.

Vanaf nu mogen zij van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur niet meer parkeren in het gebied (Koningin Wilhelminahaven NZ, ZOZ en ZZ, Vishalstraat, Doggerstraat, Waterleidingstraat en Vulcaanweg). Voor de ondernemers in het gebied komen er enkele ontheffingen op dit verbod beschikbaar zodat ze door het verbod niet gehinderd worden in hun bedrijfsvoering.

Voor de invoering van het weekendverbod zijn borden geplaatst en afgelopen weekend heeft de Lichtblauwe brigade waarschuwingen uitgedeeld aan vrachtwagenchauffeurs die ondanks de borden toch in het gebied parkeerden. Vanaf 2 augustus krijgen vrachtwagenchauffeurs die het weekendverbod negeren een bekeuring. Wie niet direct kan betalen, krijgt een wielklem op het voertuig.