Clicky


Ernstig ongeval op Duitse parkeerplaats

Ernstig ongeval op Duitse parkeerplaats [+foto's]
24-07-2013 11:43 | Buitenland | auteur De Redactie

ROSENGARTEN(D) - Woensdagochtend heeft zich in Duitsland rond 03:10 uur op de parkeerplaats Hittfeld, richting Hamburg, een ernstig ongeval voorgedaan. Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur is op de oprit naar de parkeerplaats tegen een vangrail gereden. Daarna botste hij frontaal tegen een aan de linkerkant geparkeerde vrachtwagen.

Door de impact van de botsing duwde deze vrachtwagen een geparkeerde autotransporter zo'n tien meter naar voren. Vervolgens brak de cabine van de veroorzaker van het ongeval van de trailer en belandde hij tussen twee geparkeerde vrachtwagens in.

De voorwand van de trailer was compleet uitgebroken waardoor grote delen van de lading, waaronder kleding, voedsel en huishoudelijke artikelen, op de weg kwam te liggen.

De 31-jarige passagier bleef vrijwel ongedeerd maar de 38-jarige bestuurder raakte ernstig gewond. Een voet van de chauffeur zat in de volledig verwoeste cabine beklemd. Het duurde tweeënhalf uur eer de reddingsdiensten de man uit zijn benarde positie hadden bevrijd.

De andere vrachtwagenchauffeurs lagen op het moment van het ongeval te slapen. Ze kwamen allen met de schrik vrij.

Volgens de politie zal de parkeerplaats nog tot zeker 15:00 uur woensdagmiddag afgesloten blijven. De schade wordt geschat op zo'n 500.000 euro.