Clicky


Omzet Volvo trekt weer aan

Omzet Volvo trekt weer aan
24-07-2013 10:27 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

(Novum) - Volvo heeft in het tweede kwartaal een beter resultaat geboekt dan in het eerste. De omzet steeg ten opzichte van de eerste drie maanden met 25 procent naar 72,8 miljard Zweedse kroon (8,5 miljard euro). Dat maakte de Zweedse autobouwer woensdag bekend. In het eerste kwartaal boekte Volvo nog de laagste omzet in vijf jaar tijd.

De operationele winst van Volvo steeg in het tweede kwartaal naar 3,2 miljard Zweedse kroon. De winst per aandeel steeg van -0,15 naar bijna één kroon. Over het eerste halfjaar boekte Volvo een omzet van 131,1 miljard kroon.

Topman Olof Persson stelt in een toelichting op de cijfers dat de introductie van nieuwe vrachtwagens in het tweede kwartaal belangrijk is geweest voor Volvo. "Deze nieuwe trucks zullen van groot belang zijn voor de verkopen en de winstgevendheid van Volvo in de komende jaren", aldus Persson.

Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2012 vielen de resultaten nog wel lager uit. Volvo boekte toen nog een omzet van bijna 83 miljard Zweedse kroon en een operationele winst van 7,7 miljard.