Clicky


Omzet Easyjet neemt vlucht

Omzet Easyjet neemt vlucht
24-07-2013 10:10 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

(Novum) - Easyjet heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar een omzet geboekt van 1,1 miljard Britse pond (1,3 miljard euro), een stijging van 10,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten per stoel stegen met ruim zes procent naar 61,4 pond, meldt de Britse prijsvechter woensdag.

De beter dan verwachte resultaten waren onder meer het resultaat van het verplaatsen van vliegcapaciteit naar routes die meer opleveren. Ook de extra inkomsten uit het aanbieden van een vaste zitplaats en het vliegen op langere routes hadden een gunstig effect op de omzet, aldus Easyjet in een toelichting op de cijfers.

De bezettingsgraad van de Easyjet-vliegtuigen kwam uit op 88,2 procent. Dat is bijna een procent lager dan een jaar eerder. Oorzaak is dat Pasen vorig jaar in het derde kwartaal viel en dit jaar in het eerste. Easyjet vervoerde in totaal 16,4 miljoen passagiers, een stijging van 2,6 procent.

Topvrouw van Easyjet Carolyn McCall verwacht dat de luchtvaartmaatschappij over het boekjaar tot en met 30 september een hogere operationele winst boekt. "Onze vluchten zijn inmiddels voor 73 procent volgeboekt. We verwachten een operationele winst tussen de 450 en 480 miljoen pond", aldus McCall. Vorig jaar was dit nog 317 miljoen pond.