Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagens met water naar Texel om dreigend watertekort [+foto]

Vrachtwagens met water naar Texel om dreigend watertekort

Vrachtwagens met water naar Texel om dreigend watertekort [+foto]
23-07-2013 19:10 | Overig | auteur De Redactie

TEXEL (Novum) - Waterleidingmaatschappij PWN stuurt sinds dinsdag twee keer per dag tien tankwagens met elk dertigduizend liter drinkwater naar Texel. PWN doet dit omdat een van de twee onderzeese waterleidingen vanaf het vasteland naar Texel is gebroken.

Ondertussen is het vanwege de vakantie extra druk op het eiland, terwijl Nederland zich vermoedelijk middenin een hittegolf bevindt, meldt het waterleidingbedrijf dinsdag. Normaal bestaat de plaatselijke bevolking uit ongeveer veertienduizend mensen. Vanwege de grote stroom aan vakantiegangers naar het eiland, verblijven er momenteel echter zo'n zestigduizend mensen.

Eind juni bleek een van de twee onderzeese waterleidingen in het Marsdiep te zijn gebroken. Omdat de plek waarop dit is gebeurd niet makkelijk te bereiken is, is reparatie een ingewikkelde klus, aldus PWN. De andere leiding is overigens extra gecontroleerd en bleek daarbij prima in orde te zijn.

Het water dat de tankwagens aanvoeren, gaat vanaf het vasteland naar de voorraadkelder in Den Burg om de watervoorraad aan te vullen. Op Texel wordt daarnaast via posters en flyers aan bewoners en gasten gevraagd spaarzaam om te gaan met water.

Voor een foto klikt u hier of hier

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden