Clicky


Gesprek rechtbank en SBS om beelden vechtpartij

Gesprek rechtbank en SBS om beelden vechtpartij
23-07-2013 18:47 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - De rechtbank in Den Haag gaat deze week in gesprek met SBS vanwege het tonen van beelden van een vechtpartij maandag tijdens een zitting. Pas daarna besluit het bestuur van de rechtbank of sancties volgen, zoals een toegangsverbod. Dat laat een woordvoerder van de rechtbank dinsdag weten.

Berichten dat de rechtbank heeft besloten geen sancties op te leggen, weerspreekt de zegsvrouw. Dat in eerste instantie alleen met SBS wordt gepraat, komt omdat alleen die zender beelden heeft gemaakt.

De beelden werden maandag getoond in Hart van Nederland op SBS6. Te zien was hoe mensen uit het publiek de verdachte probeerden te belagen. Andere media maakten gebruik van de beelden.

Dat de beelden zijn gemaakt, is tegen de afspraken in de zogeheten persrichtlijn. Daarin staat onder meer dat verdachten, publiek en deskundigen niet gefilmd mogen worden. De zegsvrouw laat weten dat de rechtbank 'zeer ongelukkig' is met de gang van zaken.

Tijdens de zitting stond een man terecht voor het doodrijden van een jongen van 13 in Scheveningen. De vlam zou in de pan zijn geslagen nadat justitie een werkstraf van 240 uur had geëist.