Transport Online - Miljoenenboete voor Duits spoorkartel

Miljoenenboete voor Duits spoorkartel

Miljoenenboete voor Duits spoorkartel
23-07-2013 16:20 | Algemeen | auteur De Redactie

BERLIJN (Novum/AP) - Acht bedrijven in Duitsland hebben een gezamenlijke boete van bijna honderd miljoen euro gekregen voor het maken van prijsafspraken. De bedrijven spanden samen bij opdrachten voor de aanleg van treinsporen, zo meldt de Duitse mededingingsautoriteit dinsdag. Staalproducent Thyssenkrupp kreeg met bijna negentig miljoen verreweg de hoogste straf.

De bedrijven spraken volgens de Duitse waakhond af wie de opdracht zou binnenhalen en welke prijs de andere bedrijven voor de klus zouden vragen. Vorig jaar legde de mededingingsautoriteit al voor 135 miljoen euro aan boetes op vanwege vergelijkbare overtredingen. Het Duitse Thyssenkrupp betaalde daarvan toen ruim honderd miljoen.

De acht bedrijven kunnen nog beroep aantekenen tegen de boete. Thyssenkrupp heeft echter al laten weten beide straffen te accepteren. Op die manier zijn de beschuldigingen over het spoorkartel volgens het staalbedrijf 'eindelijk volledig afgehandeld.' Thyssenkrupp benadrukt dat het zelf actie heeft ondernomen door in 2011 verscheidene managers te ontslaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions