Zet stoorzender KPN vrachtwagens Waalhaven stil?

Zet stoorzender KPN vrachtwagens Waalhaven stil?
23-07-2013 15:50 | Opmerkelijk | auteur Marcel van der Voort

ROTTERDAM – Zet de zendtoren van de KPN in de Waalhaven van Rotterdam vrachtwagens binnen een straal van 500 meter stil? Zodat er monteurs aan te pas moeten komen om de wagens te resetten? Volgens chauffeur Cees Utrecht van WD Verhuur vlakbij die mast wel.

"Regelmatig komt het voor dat vrachtwagenchauffeurs in de buurt van de zendtoren van de KPN hun auto niet meer kunnen starten", meldt hij dinsdagmiddag aan de nieuwsredactie van Transport Online.

"Dat gebeurt nadat ze zijn gestopt vanwege laden, lossen of rust. Ik en ook anderen denken dat dit komt door de stralingen van de toren. Ook de radio-ontvangst stoort. Meestal moet er een monteur van een dealer komen om de zaak te resetten."

"Zo zijn de Volvo, DAF, Mercedes en iveco al meerdere malen op plaatsen rondom de toren geweest", laat hij weten. "Ook bij ons komen de chauffeurs lossen. Dan lukt het starten niet. Van de week stond een Duitser te vloeken en te tieren. Ik vertelde hem dat zoiets niet helpt, omdat de toren de boosdoener is."

Te vaak

"Eigenlijk gebeurt het te vaak. De toren staat er al jaren, maar het is eigenlijk een probleem van de laatste jaren. Wellicht komen de problemen door de nieuwe elektronica in de wagens."

"Ik kan geen andere oorzaken bedenken. Het is allemaal in een straal van een halve kilometer rondom die zendmast. Het zou goed zijn dat klachten worden gebundeld en dat de mensen samen iets gaan ondernemen om het te verhelpen", wil Utrecht nog kwijt.

De door hem bedoelde zendtoren van de KPN is  207 meter hoog en staat sinds 1983 in de Waalhaven.

Nooit van gehoord

Bij de Mercedes-dealer in de Waalhaven dichtbij de zendtoren zeggen ze van geen storing te weten. “Ik heb er nog nooit van gehoord. En is er geen sprake van storingen door die mast", meldt Marc Nijhof van Mercedes.

Een medewerker van de DAF dealer eveneens in de schaduw van de van storingen betichte zendmast zegt: "Er is bij ons nog nooit iemand geweest om zijn vrachtwagen te laten resetten. Vanwege een storing door die zendmast."

"Wij zitten echt binnen die straal van 500 meter bij die toren. Dan hadden we het toch geweten", benadrukt hij.

Ook is er contact gezocht met perswoordvoerders van KPN. “Die zijn niet bereikbaar. Vanwege…een storing”, meldt een telefoniste van KPN.

Chauffeurs die dergelijk ervaringen hebben, mogen hun reactie sturen naar: info@transport-onine.nlNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden