Clicky


Drie jaar cel voor doodsteken dochter (16)

Drie jaar cel voor doodsteken dochter (16)
23-07-2013 13:56 | Binnenland | auteur De Redactie

UTRECHT (Novum) - De 43-jarige vrouw die in januari haar dochter doodstak in IJsselstein moet drie jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had zeven jaar cel geëist tegen Chahira ben M. voor doodslag.

Mirjam Abarkan werd 2 januari in haar ouderlijk huis in de Utrechtse plaats in hart en buik gestoken met een mes. Aanleiding van de ruzie voorafgaand aan de steekpartij waren berichten die de moeder las op de telefoon van het meisje. Er zouden al langer spanningen in het gezin zijn vanwege de westerse levenshouding van het meisje van Marokkaanse afkomst. Zo noemde ze zichzelf Mirjam, terwijl ze eigenlijk Maryam heette.

Op de dag dat de moeder haar 'sterk puberende' dochter neerstak, had ze volgens de rechtbank 'in opperste radeloosheid' een mes gepakt. De moeder wilde dat haar dochter haar zou neersteken, maar Mirjam trok haar moeder naar zich toe, waardoor het mes in haar buik terechtkwam. Vervolgens schreeuwde het meisje kwetsende en confronterende dingen naar haar moeder, waarna de moeder haar kind 'in een gemoedsopwelling' in de borst stak.

De rechtbank kwam tot een lagere straf dan de eis van justitie omdat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook is meegewogen dat de vrouw 'enorme spijtgevoelens' heeft en dat het gezin niet alleen een dochter kwijt is, maar ook de 'liefdevolle en betrokken' moeder.