Clicky


'Conducteur moet raam inslaan bij stranden trein'

'Conducteur moet raam inslaan bij stranden trein'
23-07-2013 09:33 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Conducteurs van een gestrande trein moeten voortaan de ruiten inslaan als mensen onwel worden door oververhitting of zuurstofgebrek. Daarvoor pleit reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV dinsdag in een mail aan de directie van de NS.

Maandag strandde een trein bij Schiedam door een kapotte bovenleiding. Doordat de trein in de volle zon stond werd het al snel snikheet in de trein. Acht mensen raakten onwel. De NS besloot in overleg met de hulpdiensten de trein te evacueren.

In een reactie stelt Maatschappij Voor Beter OV 'not amused' te zijn. "Naar ons oordeel had de conducteur van de gestrande trein in ieder rijtuig en op iedere etage twee tegenovergestelde ramen met een noodhamer moeten inslaan om aldus nog enige natuurlijke koeling en zuurstoftoevoer te verwezenlijken", zo staat in de mail. De organisatie hoopt dat conducteurs direct worden geïnstrueerd.

Mocht de NS niet aan zo'n grove maatregel willen, roept de organisatie op om in treinen weer voldoende ramen aan te brengen die open kunnen. Die ramen zouden bijvoorbeeld alleen met behulp van een conducteurssleutel geopend kunnen worden.

De NS kon dinsdagochtend niet direct reageren op het voorstel van Maatschappij Voor Beter OV.