Clicky


Zoon voor Britse prins William en Kate Middleton

Zoon voor Britse prins William en Kate Middleton
22-07-2013 22:06 | Buitenland | auteur De Redactie

LONDEN (Novum) - De Britse prins William en zijn vrouw Kate zijn maandag ouders geworden van een zoon. Het prinsje kwam om 16.24 uur lokale tijd ter wereld, weegt 3855 gram en is derde in lijn van troonopvolging, na prins Charles en prins William.

Het kind kwam ter wereld in de Lindo Wing van St Mary's Hospital in Londen, waar ook prinses Diana beviel van de prinsen William en Harry. William was bij de geboorte, hij vertrok maandagochtend vroeg samen met zijn vrouw richting het ziekenhuis.

De hele familie is op de hoogte van het babynieuws en reageerde verheugd, aldus Kensington Palace. Het gaat goed met moeder en kind en Kate brengt sowieso een nacht door in het ziekenhuis.

Of de 31-jarige Kate een jongen of meisje zou krijgen, wisten zij en William naar eigen zeggen niet. Eerder gingen geruchten dat de twee een dochter verwachtten, omdat Kate zich in maart leek te verspreken. Tijdens een bezoek aan de stad Grimsby zou de hertogin hebben gezegd: oh, is dit voor onze d...? toen ze een knuffelbeer in ontvangst nam. De kersverse moeder was naar verluidt uitgerekend op 13 juli, die datum is echter nooit bevestigd.

De eerste zwangerschap van Kate werd begin december aangekondigd. De hertogin belandde in het ziekenhuis met heftige ochtendmisselijkheid. Na drie nachten werd Kate ontslagen. Half juni voerde de hertogin haar laatste verplichtingen voor haar zwangerschapsverlof uit. William heeft de komende twee weken ouderschapsverlof, de prins is reddingspiloot bij de Britse luchtmacht. Geruchten dat hij wil stoppen met het werk zodat hij meer tijd heeft voor zijn gezin, doen al maanden de ronde.

William en Kate, die ter wereld kwam in het Royal Berkshire Hospital in Reading, leerden elkaar in 2001 kennen tijdens hun studententijd. Beiden studeerden kunstgeschiedenis op de universiteit van St Andrews in Schotland. Eind 2003 werd bekend dat William en Kate met twee vrienden een huis delen. Eerder dat jaar verschenen vakantiefoto's van het stel.
 


De relatie van de prins en Kate strandde in 2007. Een paar maanden na de breuk werden William en Kate echter weer vaker samen gezien, wat geruchten over een hereniging aanwakkerde. Alle twijfel werd op 16 november 2010 weggenomen toen de verloving van William en Kate werd aangekondigd, de prins ging een maand eerder tijdens een vakantie op zijn knieën.

William trouwde op 29 april 2011 met Kate Middleton, wier ouders een postorderbedrijf voor feestartikelen runnen. Sinds het huwelijk gaan William en Kate door het leven als hertog en hertogin van Cambridge, hun zoon krijgt de titel prins van Cambridge.

Hoe het kind heet, wordt pas later bekendgemaakt. Die aankondiging kan mogelijk lang op zich laten wachten. Dat prins Charles en Diana hun zoon William hadden genoemd, werd een week na de geboorte bekendgemaakt. Koningin Elizabeth en haar echtgenoot Philip maakten pas na een maand bekend dat hun zoon naar de naam Charles luistert. Kate en William hadden eerder drie weken nodig voor de naam van hun hond Lupo.