Clicky


Papierloos vervoer tussen Rotterdam en Willebroek

Papierloos vervoer tussen Rotterdam en Willebroek
22-07-2013 15:57 | Algemeen | auteur De Redactie

Containers die per deepsea-schip arriveren bij ECT in Rotterdam kunnen voortaan direct papierloos door naar de inlandterminal TCT Belgium in Willebroek. Dankzij een aan ECT verstrekte, grensoverschrijdende douanevergunning kan dochteronderneming European Gateway Services de lading meteen na lossing per binnenvaartschip verder transporteren.

Pas wanneer containers bij TCT Belgium de terminal verlaten, hoeft een bedrijf de douaneformaliteiten af te handelen. Martine Hiel, Managing Director van TCT Belgium: “Vanwege het grote aantal Azië-diensten en het feit dat Rotterdam veelal de eerste loshaven in Europa is, kiezen veel bedrijven in de regio Willebroek voor invoer via de Rotterdamse haven. De grensoverschrijdende douanevergunning maakt het traject Rotterdam - Willebroek daarbij nog eenvoudiger. Containers hoeven niet meer in Rotterdam te wachten op douanevrijgave."

Toestemming van zowel Nederlandse als Belgische Douane

De grensoverschrijdende douanevergunning betreft een vergunning douane-entrepot type C. Zowel de Nederlandse als de Belgische Douane hebben toestemming gegeven om per 15 juli 2013 de oorspronkelijk aan TCT Venlo uitgegeven vergunning uit te breiden naar de terminal TCT Belgium. Eerder was aan deze vergunning al de terminal DeCeTe Duisburg in Duitsland toegevoegd.

European Gateway Services

Via European Gateway Services biedt ECT hoogfrequente spoor- en binnenvaartverbindingen tussen Rotterdam en een snel groeiende netwerk van inlandterminals in het Europese achterland. TCT Belgium is een van de momenteel twintig deelnemende inlandterminals. Dagelijks is de tussen Antwerpen en Brussel gelegen inlandterminal via de binnenvaart verbonden met Rotterdam.