Clicky


Kapot ledlampje: 50 uur werkstraf

Kapot ledlampje: 50 uur werkstraf
22-07-2013 14:23 | Overtredingen | auteur De Redactie

BREDA - Doordat een ledlampje niet aangaf dat de steunpoten van de kraanwagen los zaten, die uitschoven en doordat de de 42-jarige chauffeur uit Prinsenbeek niet goed in zijn spiegels keek, veroorzaakte de chauffeur vorig jaar juni twee ongelukken. Hij zag niet dat de zogenaamde stempel uitschoof over het fietspad en daar een 64-jarige fietser uiteindelijk fataal trof.

Dat uitsteken van die poten had de chauffeur in zijn buitenspiegel moeten zien, vond de rechter. De chauffeur is daarom maandag veroordeeld tot 50 uur taakstraf, vanwege onvoorzichtig rijden. De rechter vindt dat een beroepschauffeur de gevaren van niet goed bevestigde steunpoten als geen ander moet kennen en daarnaar moet handelen. "Dat u onvoldoende in uw spiegels hebt gekeken vinden wij een aanmerkelijke fout."

Voor het ongeluk dat hij even daarvoor al had veroorzaakt kreeg hij nog een boete van 300 euro, vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg. Hij had dat ongeluk niet eens opgemerkt en was doorgereden. Maar dat zag de rechter niet als zijn schuld. De Brabander had dat simpelweg niet gevoeld.

Auteur: Pieter van Klinken