Vijf medewerkers Costa Concordia cel in

Vijf medewerkers Costa Concordia cel in
20-07-2013 11:47 | Algemeen | auteur De Redactie

GROSSETO (Novum/AP) - De rechtbank in het Italiaanse Grosseto heeft zaterdag het schikkingsvoorstel geaccepteerd van vijf medewerkers van de rederij van het rampschip Costa Concordia. De rechter bevond het vijftal schuldig aan dood door schuld en nalatigheid en legde hun gevangenisstraffen op.

De crisismanager van rederij Costa Crociere kreeg de hoogste straf. Roberto Ferrani moet twee jaar en tien maanden de cel in. De hoteldirecteur van de in januari 2012 gekapseisde Costa Concordia moet tweeënhalf jaar zitten. Twee brugofficieren en een roerganger kregen gevangenisstraffen van twintig tot 23 maanden.

Het Italiaanse openbaar ministerie was eerder met alle verdachten een schikking overeengekomen, behalve met kapitein Francesco Schettino. Diens proces is verdaagd tot eind september.

Volgens justitie liet Schettino de Costa Concordia op 13 januari 2012 veel te dicht langs de kust van het Toscaanse eilandje Giglio varen, waardoor het schip aan de grond liep en niet veel later slagzij maakte. Hij wordt verdacht van doodslag, het veroorzaken van een scheepsramp en het verlaten van het zinkende cruiseschip voordat alle opvarenden waren geëvacueerd. De ramp kostte aan 32 mensen het leven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden