Transport Online - Nederlander vast bij oprollen drugsbende in Spanje

Nederlander vast bij oprollen drugsbende in Spanje

Nederlander vast bij oprollen drugsbende in Spanje
04-05-2011 21:19 | Criminaliteit | auteur
De Spaanse politie heeft bij het oprollen van een grote drugsbende een Nederlander aangehouden. Daarnaast werden 27 Spanjaarden, vier Colombianen, een Italiaan en een Brit gearresteerd, na een onderzoek dat vorig jaar april van start ging. Tweeduizend kilo cocaïne werd in beslag genomen, meldt de Guardia Civil woensdag.

De drugsbende opereerde internationaal en hield zich ook bezig met het witwassen van geld. De groep kon volgens de Guardia Civil grote hoeveelheden drugs in containers vanuit Spaanse havens naar andere plaatsen in het land en in Europa vervoeren. Naast de drugs werd ook beslag gelegd op vastgoed ter waarde van meer dan drie miljoen euro.De groep bedreigde en ontvoerde anderen die betrokken waren bij de handel, zowel in Spanje als in Colombia. Een Spanjaard werd in het Zuid-Amerikaanse land door paramilitairen vastgehouden omdat hij hen geld verschuldigd was.

Wat de leeftijd en de rol van de Nederlander binnen de drugsbende was, is onduidelijk. De Guardia Civil kreeg hulp van de politie uit de landen waar de arrestanten vandaan komen en Marokko. De bende werd deze maand opgerold.

©Novum/AP | Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions