Transport Online - Faillissement aangevraagd voor B.W. Slik Transport Aduard - UPDATE!

Faillissement aangevraagd voor B.W. Slik Transport Aduard - UPDATE!

Faillissement aangevraagd voor B.W. Slik Transport Aduard - UPDATE!
24-05-2011 09:06 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
ADUARD – Update 15.45 uur - De Groningse rechtbank heeft vandaag (dinsdag 24 mei) het faillissement uitgesproken van B.W. Slik Transport, aan de Joh. Clantstraat 15 in Aduard.

"Ik heb het faillissement aangevraagd", laat eigenaar Bram Slik aan Transport Online weten.

"De reden van het failissement is de economische malaise", verduidelijkt hij.

"Er werken 29 personen bij mij", vertelt Slik. Die worden na een faillissementsuitspraak allemaal door de aangestelde curator ontslagen.


De eigenaar van het bedrijf in de problemen wil niet vertellen of hij van plan is om door te starten. "Ik geef daar geen commentaar op", klinkt het.

Wel beweert hij dat zijn personeelsleden nog van niets weten. "Die vertel ik alles als de uitspraak is geweest", belooft Slik.

Triest
Volgens Edwin Atema van FNV Bondgenoten heeft Slik zijn chauffeurs begin van de week al ingelicht over het faillissement.

"Ik heb er vroeger zelf ook gereden. Ik heb inmiddels contact gehad met de chauffeurs. Het is triest wat er hier is gebeurd", laat Atema weten. "Dit bedrijf rijdt de klinkers uit de straat. Maar er wordt niets verdiend. De directeur kan niet concurreren tegen het transport uit de voormalige Oostbloklanden."

"Slik geeft die concurrentie als reden van de problemen aan. Het is gek dat Transport en Logistiek Nederland (TLN) de cabotage regels in ons land wil afschaffen. Dan kunnen de buitenlandse chauffeurs ongelimiteerd in ons land gaan rijden."

"Ik heb er geen zich op of Slik gaat doorstarten. Voor hem is het vervelend dat het bedrijf van zijn vader dat hij heeft voortgezet failliet is. Dat niet betaalde boetes voor overtredingen van de rij- en rusttijdenwet voor financiële problemen hebben gezorgd weet ik niet. Ik weet wel dat hij controle heeft gehad", meldt Atema.

©Transport Online / Marcel van der Voort

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions