Clicky


Motie van wantrouwen tegen VVD-bestuur Roermond

Motie van wantrouwen tegen VVD-bestuur Roermond
21-05-2013 20:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
ROERMOND (Novum) - Een aantal leden van de VVD in Roermond dient volgende week maandag tijdens een lokale ledenvergadering een motie van wantrouwen in tegen het lokale partijbestuur. Aanleiding is de kwestie rond de in opspraak geraakte Roermondse oud-wethouder Jos van Rey, melden de leden dinsdagavond.

Het bestuur van de Roermondse VVD maakte ruim twee weken bekend de van corruptie verdachte Van Rey verkiesbaar te stellen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Nadat daarover een storm van kritiek was losgebarsten, maakte het lokale partijbestuur dit weekend bekend het besluit op te schorten tot november.

In een verklaring trok het bestuur fel van leer tegen de criticasters en het Openbaar Ministerie. Zo stelde het bestuur dat ook verdachten rechten hebben. VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra zei zondag in Buitenhof dat Van Rey niet op de VVD-lijst kan zolang er een strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt.

De VVD-leden stellen dinsdag dat het voordragen van Van Rey als lijstduwer 'tegen het landelijke verzoek in' en de verklaring van dit weekend hen in het verkeerde keelgat is geschoten. "Dit is niet alleen wanbestuur, maar ook teleurstellend en beschamend."

De Roermondse VVD-afdeling is volgens de leden op een destructieve manier bezig de partij te beschadigen. "Alles en iedereen wordt getart. De verklaring van het Roermondse afdelingsbestuur van dit weekend is niet allen tenenkrommend, maar ook beschamend", aldus VVD-lid Roland Classen.