Clicky


Zwartspaarders melden zich bij Belastingdienst

Zwartspaarders melden zich bij Belastingdienst
26-04-2013 09:05 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - de Belastingdienst melden zich vaker zwartspaarders die schoon schip willen maken. Ze willen af van hun geheime constructies om vermogen verborgen te houden voor de fiscus. Dat bevestigt een woordvoerder van de Belastingdienst na berichtgeving hierover in Trouw.

In de eerste vier maanden van dit jaar klopten al 250 mensen bij de Belastingdienst aan. Volgens de woordvoerder van de fiscus 'een duidelijke toename ten opzichte van eerdere jaren'. Vorig jaar meldden zich in totaal 315 spijtoptanten. Dat aantal wordt dit jaar naar verwachting ruimschoots overtroffen.

Aanleiding voor de grote toeloop is de publiciteit rond het zwartsparen en de aankondiging van Luxemburg om het bankgeheim te willen opheffen, stelt de Belastingdienst. Veel spijtoptanten stappen vrijwillig naar de fiscus of wenden zich tot adviseurs om schoon schip te kunnen maken.

Behalve geheime buitenlandse rekeningen gaat het om mensen die bijvoorbeeld bedrijven hebben opgericht in belastingparadijzen enkel om de belasting te ontwijken. Tot nu toe is dit jaar voor 77 miljoen euro aan tegoeden aangemeld, maar het merendeel van de 250 spijtoptanten moet nog in behandeling worden genomen.