Transport Online - Chauffeur aangehouden voor diefstal container

Chauffeur aangehouden voor diefstal container

Chauffeur aangehouden voor diefstal container
23-04-2011 09:06 | Criminaliteit | auteur
ROTTERDAM - Rechercheurs van de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond hebben vorige week drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van een container met waardevol metaal. Eén van de drie is de chauffeur die de container volgens planning zou vervoeren.

De container werd in december van het vorig jaar gestolen. Hij werd opgehaald bij een terminal in het Botlekgebied in Rotterdam. De container was geladen met het dure metaal molybdenum en had een waarde van ruim 800.000 euro.

De container werd meegegeven omdat de personen die hem ophaalden beschikten over de juiste papieren. Die hadden ze naar alle waarschijnlijkheid gekregen van de chauffeur die volgens planning de container behoorde te vervoeren. De container werd korte tijd later leeg teruggevonden in België. Van de lading ontbreekt elk spoor.

De chauffeur is een 55-jarige man uit Spijkenisse. De andere twee verdachten zijn een 49-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 49-jarige man uit Gorinchem. De drie zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions