Transport Online - Van Achteren Transport uit Oude Pekela failliet: 15 ontslagen - UPDATE!

Van Achteren Transport uit Oude Pekela failliet: 15 ontslagen - UPDATE!

Van Achteren Transport uit Oude Pekela failliet: 15 ontslagen - UPDATE!
30-03-2011 17:22 | Faillissementen | auteur
OUDE PEKELA – Update – do 31/3 10.30 uur - Transportbedrijf Van Achteren Transport BV uit Oude Pekela is op dinsdag 29 maart voor de rechtbank van Groningen failliet verklaard.

"Het bedrijf heeft vijftien medewerkers. Die krijgen donderdagmiddag (31 maart, red.) van mij hun ontslag", verklaart curator mr. R. Holtz aan Transport Online.

"Het bedrijf heeft last gehad van de slechte markt. Bovendien hebben ze twee jaar geleden een grote klant verloren. Die was goed voor een jaarlijkse omzet van vijf ton. Die klap zijn ze nooit te boven gekomen", vertelt mr. Holtz verder.

De transport BV is weliswaar failliet, maar dat geldt niet voor de Beheers BV. Toch is het volgens de curator niet te verwachten dat de huidige directie vanuit die BV verder gaat met de activiteiten.


"Als er een doorstart komt dan zal het door een derde van buiten het bedrijf moeten. De directeur heeft dinsdag aan mij verteld dat hij zelf niet door wil gaan", verduidelijk mr. Holtz.

Voorlopig maken de chauffeurs de geplande ritten af, maar zoals het er nu uitziet ligt daarna het werk stil. Bij een reële doorstart wordt er meestal wel doorgewerkt.

Het gaat om een eigen faillissementsaanvraag.

Mr. Holtz: "Het wagenpark is gedeeltelijk lease en valt onder de niet failliete Beheers BV. Zolang die aan de verplichtingen voldoet is het goed voor de leasemaatschappij, lijkt mij. Die heeft zich in elk geval niet bij mij gemeld."

Trekschuit
Het bedrijf was gespecialiseerd in ongeregeld vervoer door geheel Europa. Met ruime ervaring in vervoer in en naar Duitsland, Frankrijk, de Benelux en Groot Brittanië. Het bedrijf is net na de eerste Wereldoorlog opgericht in 1918 door Wicher van Achteren. Het transport ging toen nog met een trekschuit.

In augustus 2010 trok de inmiddels vierde generatie van Achteren zich terug en is Thomas H. van Achteren volledig eigenaar van het bedrijf meldt het bedrijf op haar website.

©Transport Online / Esther van der Wal & Marcel van der Voort

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions