Transport Online - Penske denkt toch na over garanties sociaal plan

Penske denkt toch na over garanties sociaal plan

Penske denkt toch na over garanties sociaal plan
VENLO – "Tijdens de bijeenkomst zaterdag heeft de directie van Penske Transport in Venlo toegezegd maandag 11 april terug te komen of ze garant willen staan in het sociaal plan", meldt bestuurder Henri Janssen van FNV Bondgenoten.

Penske Transport is verkocht aan het Duitse Finsterwalder. Omdat een eerdere verkoop van een bedrijfsonderdeel uitliep op een faillissement wil de vakbond harde garanties in het sociaal plan voor de vijfenveertig medewerkers.

Janssen: "Als er een risico is dan moeten er garanties komen. Als Finsterwalder die niet kan geven dan moet het van Penske komen."

Hij meldt dat zo’n veertig personeelsleden, veelal chauffeurs naar de bijeenkomst in Venlo zijn gekomen. Daar luisterden en keken ze in de kantine naar presentaties van de oude en nieuwe directies. Ook konden ze in gesprek met de vakbond. FNV Bondgenoten wacht af wat Penske Transport maandag te bieden heeft. Bij een negatieve uitkomst worden acties niet uigesloten.


Janssen: "Er is een behoorlijke groep vakbondsleden die vindt dat er garanties uitgegeven moeten worden. Ze zijn wel positief over de overname. Er is een grote bereidheid om iets te gaan doen als de garantie niet komt. Dat zou een kortstondig werkoverleg kunnen zijn”, stelt Janssen.

Reactie Penske Transport
Eeen woordvoerder van Penske Transport laat zaterdag aan Transport Online weten: "De medewerkers waren uitgenodigd door de ondernemingsraad van Penske voor een toelichting op het door hen uitgebrachte positieve advies over de plannen."

"Finsterwalder maakte van de gelegenheid gebruik om nader kennis te maken met de betrokken medewerkers en om ook medewerkers die daartoe eerder niet in de gelegenheid waren die mogelijkheid te geven. De aanwezigen waren unaniem positief over de kopende partij."

"Penske en Finsterwalder konden de meeste vragen van de medewerkers over de plannen beantwoorden. Een deel van de medewerkers heeft verzocht om verdere garanties dan die eerder waren vastgelegd. Penske en Finsterwalder bezinnen zich nu op de mogelijkheden", besluit ze.

©Transport Online / Marcel van der Voort

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions