Transport Online - Koningspaar sluit inhuldiging af met vaart over IJ

Koningspaar sluit inhuldiging af met vaart over IJ

Koningspaar sluit inhuldiging af met vaart over IJ
27-02-2013 09:34 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten de inhuldiging op 30 april af met een rondvaart over het IJ. Dat heeft de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan woensdag bekendgemaakt.

Na de inhuldiging worden Willem-Alexander en Máxima per bus naar Amsterdam-Noord gebracht. Daarna maken ze een vaartocht over het IJ. Het publiek kan het nieuwe koningspaar vanaf de oever toezwaaien. Op verschillende locaties onderweg is er een programma met kunst, cultuur en sport.

Het gemeentebestuur heeft gekozen voor het IJ, en niet voor een locatie in het centrum in verband met de grote aantallen mensen die worden verwacht. Amsterdam verwacht zeker zoveel bezoekers als op een normale Koninginnedag, 700 tot 800 duizend mensen.

Het Museumplein wordt op 30 april ingericht als Oranjeplein. Daar kunnen de gehele dag de festiviteiten worden gevolgd. 's Avonds volgt er een Koningsbal, wat onderdeel is van de Koningsnacht.


Verder gaan alle evenementen die doorgaans op Koninginnedag worden gehouden naar verwachting door. De grote dansfeesten worden aan de rand van de stad gevierd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen