Transport Online - Grote illegale sigarettenfabriek gevonden in Polen [+foto's]

Grote illegale sigarettenfabriek gevonden in Polen

Grote illegale sigarettenfabriek gevonden in Polen [+foto's]
15-03-2011 13:29 | Criminaliteit | auteur
Plannen van een internationale criminele bende om miljoenen illegale sigaretten op de Europese markt te brengen kwamen abrupt tot een einde toen de Poolse politie een illegale sigarettenfabriek in de buurt van Warschau binnenviel.

Tijdens de inval arresteerde de Poolse politie 32 personen en namen alle machines en materialen om sigaretten te maken in beslag. Tevens nam men maar liefst 50 ton gesneden tabak in beslag. Een partij van bijna 5 miljoen sigaretten, die reeds geladen waren in een vrachtwagen, werd ook in beslag genomen.De inval was het resultaat van onderzoek in verschillende landen, die werden gecoördineerd door het Europees Bureau voor fraudebestrijding, OLAF. Kort na de inval in Polen, werden 4 personen aangehouden in Duitsland en meer dan 70 ton tabak bestemd voor de fabriek werden in beslag genomen in Litouwen, als onderdeel van dezelfde operatie.De directeur-generaal van OLAF, de heer Giovanni Kessler, sprak zijn felicitaties uit aan de Poolse politie en de douane-autoriteiten in Duitsland en Litouwen voor hun prestaties in deze zaak. "Dit was een uitgebreide criminele organisatie. De criminelen waren van plan 120 miljoen sigaretten op de tabaksmarkt te brengen, dit vertegenwoordigd een waarde voor de Europese belastingbetaler van € 24 miljoen, en er is geen twijfel over dat verdere leveringen van tabak waren gepland. Deze operatie toont duidelijk aan dat er uitstekende resultaten bereikt kunnen worden door middel van internationale samenwerking."

De heer Kessler benadrukte dat de fabriek was overvallen kort nadat de productie was begonnen. "Dit was een zeer grote fabriek met een aanzienlijke productiecapaciteit. Als het in bedrijf was gebleven, zouden de verliezen voor de EU rond de € 6 miljoen per week zijn geweest."Naar schatting verliest de EU jaarlijks 10 miljard euro aan belastingen en heffingen als gevolg van sigarettensmokkel en namaak.

©Transport Online


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions