Transport Online - C. Huybregts Tilburg neemt Swaans Transporten over

C. Huybregts Tilburg neemt Swaans Transporten over

C. Huybregts Tilburg neemt Swaans Transporten over
27-02-2011 09:35 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur
TILBURG – De aandeelhouders van C. Huybregts B.V. uit Tilburg hebben met de aandeelhouders van Swaans Transporten overeenstemming bereikt over de aandelen overname van de logistieke bedrijven C.A.Swaans & zonen BV te Tilburg en de Belgische vestiging Swaans transporten NV te Beerse. De overname gaat in op 1 maart as. De familie Swaans blijft eigenaar van het onroerend goed in Swaans Beheer BV, Swaans Hoogwerkverhuur BV en Las-air Tilburg BV en deze bedrijven zullen door de familie worden voortgezet.

De gezamenlijke bedrijven hebben ruim 100 vrachtwagens, 20.000 m2 warehousing en ruim 170 personeelsleden. Volgens directeuren Leo Nolen en Dennis van Kuijk van C. Huybregts BV sluit de aankoop perfect aan op de strategie om schaalvergroting te realiseren in de logistieke dienstverlening en zal deze synergie opleveren in de operationele aansturing en uitvoering. Daarnaast bieden Swaans en C.Huybregts een totaaloplossing in warehousing, value added logistics, fijnmazige distributie, contractlogistiek en volumetransport.

Leo Nolen: "Het toevoegen van Swaans versterkt ons bedrijf in het uitvoeren van onze geformuleerde strategie. Wij leveren op hoogstaand niveau de dienstverlening die is afgesproken met de klant. Wij bezitten een goed ICT- systeem, goede mensen en goed materieel om elke dag ons mannetje weer te staan."

De Gebr. Swaans zijn blij met de overname. "Omdat er helaas binnen de familie geen opvolgers aanwezig zijn, hebben we met C. Huybregts een partij gevonden welke met haar dienstverlening en cultuur aansluit op hetgeen klanten vragen. Tevens hebben zij het sociale karakter voor het personeel welke goed aansluit bij onze visie en uitvoering, een betere match is er niet te vinden", aldus een woordvoerder van Swaans Transporten.
C. Huybregts
De heren Nolen en van Kuijk hebben in 2005 het bedrijf in Tilburg overgenomen en hebben sindsdien hard gewerkt om het bedrijf verder te professionaliseren en gezond te laten groeien. In 2009 zijn de transportactiviteiten van J. van den Ouweland overgenomen. Zo ook is het Transport Management Systeem Winsped van de leverancier LIS AG in 2008 gebruik genomen. Ook zijn alle boordcomputers vervangen door de moderne CarCube, welke stuk voor stuk verbonden zijn met de thuisbasis.

Dennis van Kuijk: "Het online volgen van de lading is zeer belangrijk. Wij zijn gespecialiseerd in het tijdig leveren van de lading. Door dit kort te volgen kan er indien nodig tijdig worden bijgestuurd en de klant tijdig geïnformeerd worden."

In 2009 heeft C. Huybregts deelgenomen in het project Vitale Logistiek, waardoor interne managementinformatie tijdig en juist opgeleverd wordt.

Van Kuijk: "Interne stuurinformatie is zeer belangrijk, zeker in deze tijden. De marges zijn beperkt en door goed en tijdig te sturen krijg je een efficiënte en goedwerkende organisatie. De volgende stap is om dit uit te breiden naar stuurinformatie voor onze klanten."

Ook op personeelsbeleid voert C. Huybregts de boventoon. In 2007 nog heeft C. Huybregts de VTL diversiteitprijs voor personeelsbeleid in de wacht gesleept. Nolen: "Wij hebben de aandacht bij selectie en keuzes van ons personeel, we zijn betrokken en maken iedereen bewust welke schakel zij vormen in de gehele keten. Fouten maken mag, maar maak ze dan wel bespreekbaar, dat is ons motto. Het personeel is de sleutel naar succes!"

Lees ook:
» C. Huybregts neem bedrijfsactiviteiten J. v.d. Ouweland Koeltransport over

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions