Transport Online - Wim Bosman Group is verkocht - UPDATE!

Wim Bosman Group is verkocht - UPDATE!

Wim Bosman Group is verkocht - UPDATE!
'S-HEERENBERG - [Update 14:30 uur] - De Wim Bosman Group, aan de Industriestraat 10 in 's-Heerenberg is recentelijk voor 110 miljoen euro verkocht aan het Nieuw-Zeelandse bedrijf Mainfreight.

Als het bedrijf in 2012 goed presteert komt daar tien miljoen euro bij. De Wim Bosman Group heeft 1600 medewerkers, waaronder veel chauffeurs. De onderneming heeft de beschikking over duizend trekkende eenheden.

"Dit klopt", reageert woordvoerder Mario Schoofs van de Wim Bosman Group. "De heer Bosman wordt dit jaar zeventig jaar en er is geen opvolger. Hij wil een stapje terug gaan doen en is op zoek gegaan naar een overnamepartij", legt hij uit.

"Zijn eis was dat de toekomst voor het personeel en de klanten werd veilig gesteld. Hij wilde vermijden dat er binnen zijn bedrijf geschoven zou worden", klinkt het vervolgens.


Volgens Schoofs mag iedereen bij het bedrijf blijven werken, blijven de naam en de huidige locaties bestaan. "Er verandert niets", benadrukt hij. "Vanaf vrijdag 1 april is de nieuwe directeur Mark Newman. Hij komt met zijn gezin in de regio wonen", besluit Schoofs.Dit is nieuw voor mij
"Dit is nieuw voor mij", bekent plaatsvervangend bestuurder Marco Bouma van FNV Bondgenoten op maandagochtend aan Transport-Online.

"Het gaat goed met de overnames van Nederlandse transportbedrijven door buitenlandse ondernemingen. Dat hoeft niet slecht te zijn", vertelt hij verder. "Er is zeker een rol voor de vakbond weggelegd. Bijvoorbeeld door te vragen welke gevolgen deze overname heeft voor het personeel. En of het bedrijf zijn eigen identiteit houdt?"

"Ik heb nog geen signalen gekregen van leden. Ik zal hier achteraan gaan. Het is bijzonder dat een onderneming van ver weg een Nederlands transportbedrijf overneemt. En Wim Bosman is natuurlijk geen kleine jongen."

Volgens bronnen is de Wim Bosman Group de eerste Europese transportonderneming die door Mainfreight is gekocht. De laatste is vooral actief in Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Australië en Azië.

Het bedrijf is goed voor een omzet van 1,1 miljard Australische dollars en maakte in 2010 een winst van ruim 36 miljoen Australische dollars.

©Transport Online / Marcel van der Voort


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions