Clicky


Dode A1 niet gevonden door misverstand

Dode A1 niet gevonden door misverstand
13-11-2012 13:19 | Ongevallen | auteur de redactie
STROE - (Novum) - De hulpdiensten die op zoek waren naar een automobilist die vorige maand van de weg was geraakt op de A1 bij Stroe, hebben door misverstanden tweemaal op de verkeerde plaats gezocht. Daardoor werd de man pas na enkele dagen gevonden. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

Al bij de eerste melding vlak na het ongeluk in de nacht van 7 op 8 september was verwarring ontstaan over de plaats van het ongeval. De wegbeheerder en de meldkamer haalden links en rechts door elkaar waardoor in plaats van het traject Apeldoorn richting Amersfoort de berm en rijbaan in tegenovergestelde richting werden onderzocht.

Omdat niets werd gevonden werd voor de zekerheid ook aan de andere kant gekeken. Daar werd niets aangetroffen. Aan de andere zijde van de weg stond het hectometerpaaltje met hetzelfde nummer echter zo'n vier kilometer van de plaats van het ongeval.

Een dag later werd na een nieuwe melding van een passant over een auto die ondersteboven in de middenberm lag weer op de verkeerde plaats gezocht. Dit keer ging het mis door 'interpretatieverschillen', aldus de politie.

Het 40-jarige slachtoffer werd uiteindelijk drie dagen later gevonden dankzij een oplettende vrachtwagenchauffeur die vanuit zijn hoge cabine de auto van de man in het struikgewas van de middenberm had zien liggen. Uit het onderzoek blijkt dat hij te hard had gereden.

Sectie had eerder al uitgewezen dat ernstig hersenletsel de doodsoorzaak is. De man was vermoedelijk buiten bewustzijn geraakt. Doordat er geen hulp kwam en zo lang ondersteboven hing is hij uiteindelijk aan zijn verwondingen is bezweken.