Clicky

 
Transport Online - Transportbedrijf uit Eck en Wiel moet hoge boete toch betalen

Transportbedrijf uit Eck en Wiel moet hoge boete toch betalen

Transportbedrijf uit Eck en Wiel moet hoge boete toch betalen
18-02-2011 12:34 | Overtredingen | auteur de redactie
ARNHEM/ECK EN WIEL - De Raad van State heeft woensdag 16 februari het hoger beroep van een transportbedrijf uit Eck en Wiel ongegrond verklaard. Het transportbedrijf is een boete opgelegd van € 17.270,- wegens het meermaal overtreden van de rijtijdenwet.

Het transportbedrijf meende dat de boete moest worden gematigd danwel ingetrokken omdat het bedrijf vanwege financiële problemen in een bijzondere situatie verkeerde en dat deze boete hem een faillissement zou opleveren.

De Raad van State oordeelde echter dat er van financiële problemen geen sprake was rond de tijd dat het bedrijf de boete opgelegd kreeg (2008). Er was zelfs sprake van lichte groei bleek uit de overlegde jaarcijfers.

Daarnaast oordeelde de rechter dat slechts in zeer uitzonderlijke gevallen wegens de financiële positie van een onderneming over wordt gegaan tot matiging van een opgelegde boete. Daarbij neemt zij in aanmerking dat wanneer tot matiging wordt overgegaan dit slecht functionerende ondernemingen kan aanmoedigen het ook niet zo nauw te nemen met de arbeidstijdregels.


©Transport Online | Esther van der Wal-de Vries

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen