Clicky

 
Transport Online - Veetransporteurs in de fout

Veetransporteurs in de fout

Veetransporteurs in de fout
10-02-2011 13:58 | Overtredingen | auteur
Controleurs van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) hebben op 8 februari aan 5 transporteurs van runderen een proces-verbaal opgelegd voor het overtreden van de regels die gesteld zijn aan het vervoeren van runderen.

In alle gevallen betrof het overtredingen met een zogenaamde dubbeldekker - een vrachtwagen met 2 verdiepingen dieren - en was het voertuig hoger dan de toegestane 4 meter. Ook voldeden 3 transporten niet aan de minimale stahoogte voor de dieren en waren deze niet volgens de voorwaarden bijeengebracht.

De transportcontrole vond plaats op de aanvoerroutes van 3 verschillende runderslachthuizen in Amsterdam, Tilburg en Epe. In totaal zijn 27 transporten gecontroleerd. Hiervan waren 6 dubbeldekkers, waarvan 5 een proces-verbaal hebben gekregen. Naast de processen-verbaal is 1 schriftelijke waarschuwing gegeven voor een onvolledig vervoersdocument.

De dubbeldekkers genieten de aandacht tijdens controles vanwege de vele overtredingen die de afgelopen jaren zijn vastgesteld. Tijdens die transporten liepen runderen ernstige verwondingen aan de rug op. Dieren dienen tijdens transport een minimale vrije ruimte van 10 centimeter boven zich te hebben. Dit is en blijft een belangrijk aandachtspunt van de nVWA tijdens een vervoerscontrole.


Vanwege eerdere gelijksoortige overtredingen zijn er in september 2009 afspraken vastgelegd met de sector omtrent deze minimale vrije ruimte. Ondanks deze overeenkomst blijft controleren noodzakelijk.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen