Clicky

 
Transport Online - Chauffeur wordt Uw Veiligheidsadviseur

Chauffeur wordt Uw Veiligheidsadviseur

Chauffeur wordt Uw Veiligheidsadviseur
03-02-2011 11:17 | Gevaarlijke Stoffen | auteur
Sinds oktober 2010 is Erik Boots gecertificeerd veiligheidsadviseur. Met zijn bedrijf genaamd 'Uw Veiligheidsadviseur', geeft Boots transportbedrijven advies en stelt jaarlijks het verplichte jaarrapport op met betrekking tot het vervoeren, verwerken en opslaan van gevaarlijke stoffen. Met 'Uw Veiligheidsadviseur' richt Boots zich op de kleine transportbedrijven van Nederland.

Boots is momenteel de enige zelfstandige veiligheidsadviseur uit Noord-Holland die door alle transportbedrijven ingehuurd kan worden. Zelf is hij al jaren actief op het gebied van transport: "Ik ben zelf freelance chauffeur, ik weet dus dat chauffeurs doordeweeks altijd onderweg zijn. Het grote voordeel van mijn bedrijf is dat ik door mijn flexibele werkschema altijd bij de transportbedrijven op locatie langs kan komen. Transportondernemers kunnen zelf aangeven wanneer het hen het beste uitkomt, dat kan ook op zaterdag zijn. Daarnaast lever ik de noodzakelijke uitrusting aan transportbedrijven en bied ik ook ADR-cursussen aan", aldus Boots.

Boots kwam op het idee om zijn bedrijf 'Uw Veiligheidsadviseur' op te zetten doordat het wettelijk verplichte veiligheidsrapport steeds vaker aan de orde komt bij de verzekeringsmaatschappijen. Wanneer het transportbedrijf niet in het bezit is van het verplichte veiligheidsrapport, loopt deze het risico dat schade niet vergoed wordt. Bovendien kunnen bij een controle door Inspectie Verkeer en Waterstaat boetes opgelegd worden.Erik Boots: "Transportbedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren zijn verplicht te voldoen aan de regels die gelden voor dit vervoer. Ongeacht de grootte van het bedrijf en het aantal keer dat de transportonderneming gevaarlijke stoffen vervoert. Het bedrijf is verplicht in het bezit te zijn van een veiligheidsrapport opgesteld door een gecertificeerde veiligheidsadviseur."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions