Clicky


Interview Holleeder trekt 1,3 miljoen kijkers

Interview Holleeder trekt 1,3 miljoen kijkers
13-10-2012 10:07 | Binnenland | auteur Novum

(Novum) - De aflevering van College Tour met Willem Holleeder heeft vrijdagavond bijna 1,3 miljoen kijkers getrokken. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Normaal kijkt ongeveer de helft van dat aantal naar het NTR-programma dat gepresenteerd wordt door Twan Huys.

De aankondiging van het interview met Holleeder leidde tot veel ophef. Verschillende politici lieten zich kritisch uit over de uitnodiging. Onder anderen VVD-Kamerlid Jeanine Hennis en PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt waren er niet over te spreken.

Holleeder deed in het interview weinig ontboezemingen. Zo hield hij zijn kaken stijf op elkaar over de liquidaties in de onderwereld. Ook ontkende hij vastgoedmagnaat Willem Endstra te hebben afgeperst.

Het best bekeken programma van vrijdagavond was The Voice of Holland. Daar keken ruim 2,4 miljoen mensen naar. Ook het WK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal tegen Andorra werd met 1,7 miljoen kijkers beter bekeken dan het interview met de Heineken-ontvoerder.