Transport Online - Transit Logistics en Rope/bte Trans BV failliet: 55 ontslagen

Transit Logistics en Rope/bte Trans BV failliet: 55 ontslagen

Transit Logistics en Rope/bte Trans BV failliet: 55 ontslagen
11-02-2011 17:24 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
ZEVENAAR/DOORNENBURG – De rechtbank van Arnhem heeft woensdag 9 februari de bedrijven Transit Logistics in Zevenaar en Rope/bte Trans BV uit Doornenburg failliet verklaard.

Curator is mr. C. Houtman uit Nijmegen. "Het gaat bij deze bedrijven om dezelfde directeur. Ik heb nog geen mening over de reden van het faillissement en wil dat grondig verder onderzoeken", laat hij vrijdagnamiddag aan Transport Online weten.

"Bij Trans Logistics werkten vierenveertig mensen en bij Rope/bte Trans elf. Ze zijn donderdag allemaal door mij ontslagen", vertelt hij verder. "De directeur zegt niet door te gaan starten. Ik ben in gesprek geweest met een serieuze kandidaat, maar dat is uiteindelijk afgeketst."

"Ik denk dat een doorstart nu niet meer zinvol is. Er is onvoldoende geld om brandstof te kopen en dus kunnen de vrachtwagens niet blijven rijden. Ik heb inmiddels met de chauffeurs gesproken. Ze reageren gelaten. Op zaterdag 12 februari is er voor hen een bijeenkomst met het UWV", besluit mr. Houtman.

Transit Logistics, aan de Einsteinstraat 6 in Zevenaar vervoerde vooral pakketten. Terwijl Rope/bte, aan de Blauwe Hoek 60a, in Doornenburg, zich richtte op internationaal vervoer.

De vrachtwagens waren geleased via een constructie met de holding. Die holding is overigens niet failliet.

Chauffeurs en klanten die hun verhaal aan Transport Online kwijt willen kunnen dat doen via: m.vd.voort@transport-online.nl

©Transport Online / Marcel van der VoortNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions