Transport Online - Mick Uitman Transport uit 'Dubbeltje op zijn kant' opnieuw in de problemen

Mick Uitman Transport uit 'Dubbeltje op zijn kant' opnieuw in de problemen

Mick Uitman Transport uit 'Dubbeltje op zijn kant' opnieuw in de problemen
04-02-2011 17:15 | Transport | auteur Marcel van der Voort
ALBLASSERDAM – Mick Uitman Transport BV, aan de Weegbree 1 in Alblasserdam is toch weer in zwaar weer terecht gekomen. Een faillissement zou dreigen.

Het bedrijf heeft eind september van het afgelopen jaar nog centraal gestaan in het RTL4 programma [url=http://www.rtl.nl/xl/#/u/6ea26029-b874-34b2-b555-7a86c9b39d69/]'een dubbeltje op zijn kant in bedrijf'[/url]. Via die formule worden bedrijven die op het randje van een faillissement staan geholpen.

"Het bedrijf is nog niet failliet verklaard. Ik probeer het nog te vermijden en te redden wat ik redden kan", verklaart Mick vrijdagnamiddag aan Transport Online.

"Ik heb zelf ook nog geen faillissement aangevraagd en zou niet weten of iemand anders dat heeft gedaan", voegt hij eraan toe. "Misschien gaan wij stoppen. De problemen komen doordat wij voor te lage prijzen moeten rijden", geeft Mick als reden.

Een medewerkster van de rechtbank in Dordrecht heeft Mick's versie bevestigd dat er nog geen sprake is van een faillissement.

Helpende hand
In september heeft CheapCargo de helpende hand uitgestoken naar Mick tijdens het RTL4 programma. Er is een stappenplan doorlopen om uit de vervelende situatie te komen, maar dat dreigt uiteindelijk te mislukken.

Terwijl het programma eigenlijk bedoeld is om een bedrijf als dat van Mick een nieuwe toekomst te geven.

Acht chauffeurs
Mick Uitman Transport is tien jaar geleden gestart in Alblasserdam. Na een loopbaan van vijftien jaar als internationaal chauffeur en planner is Mick met een trekker begonnen als charter voor Verachtert Transport in Rotterdam.

In de afgelopen tien jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale transportonderneming met acht vrachtauto’s en evenveel chauffeurs. Maar kwam op een gegeven moment in de problemen.

©Transport Online / Marcel van der Voort

Bekijk [url=http://www.rtl.nl/xl/#/u/6ea26029-b874-34b2-b555-7a86c9b39d69/]hier[/url] de aflevering van Een Dubbeltje Op Zijn Kant In Bedrijf terug.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions