Transport Online - 17 ontslagen bij transportbedrijf A. Jansen in Son

17 ontslagen bij transportbedrijf A. Jansen in Son

17 ontslagen bij transportbedrijf A. Jansen in Son
02-02-2011 20:21 | Transport | auteur Marcel van der Voort
SON – Bestuurder Henri Janssen van FNV Bondgenoten vindt dat de directie van bouw- en transportbedrijf A. Jansen BV, aan de Kanaaldijk 24 in Son en dochterbedrijf Brekelmans zich diep moet schamen.

Hij was – net als bestuurders van andere bonden – onaangenaam verrast om maandag 24 januari te moeten vernemen dat voor zeventien werknemers een ontslagvergunning was aangevraagd.

Henri: "Juist op de dag dat ik de andere vakbonen op verzoek van de directie had uitgenodigd om te onderzoeken of de in het najaar van 2010 verstoorde relatie weer enigszins hersteld kon worden."

Henri kreeg het bericht van de ontslagen niet van de directie te horen, maar van vakbondsleden die bij Jansen BV werken.

De ontslagen zouden nodig zijn vanwege minder omzet en verlies. Er moet in de kosten worden gesneden. Henri: "De ontslagen zijn werknemers met gezinnen, mensen die in de winstgevende jaren hebben bijgedragen aan die winst."

Een dag later zaten de vakbondsvertegenwoordigers met de directie aan tafel. Een vertegenwoordiger van de directie kwam met compensatie voor de werknemers die zouden worden ontslagen.

"…Na het aanhoren van het eindbod waren wij snel klaar. De vakbonden zijn even apart gaan zitten, wij keken elkaar vol ongeloof aan en concludeerden dat verder praten geen zin had. Want ze bieden een sigaar uit eigen doos aan, ofwel: helemaal niets", verduidelijkt Henri.

De vakbonden hebben de directie aangegeven dat ze zich nu gaan richten op de individuele verweerschriften van de werknemers.

Bij genoemd bedrijf was woensdagavond niemand bereikbaar voor commentaar.

©Transport Online / Marcel van der VoortNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions