Transport Online - Niets te doen tegen cabotage in Nederland

Niets te doen tegen cabotage in Nederland

Niets te doen tegen cabotage in Nederland
28-01-2011 14:50 | Transport | auteur Marcel van der Voort
BARENDRECHT – "Op 14 mei 2010 is de cabotageregling in heel Europa ingegaan, behalve in Nederland", meldt voorzitter Klaas de Weerdt van brancheorganisatie VERN in Barendrecht. Daardoor worden buitenlandse chauffeurs die in ons land meer dan drie ritten uitvoeren niet bekeurd.

VERN doet een oproep om de organisatie op te hoogte te stellen wanneer het idee bestaat dat er niet eerlijk wordt omgesprongen met de cabotage in ons land. De Weerdt vermoedt dat er vooral in de regio Rotterdam veel bedrijven actief zijn met cabotage.

Cabotage is bijvoorbeeld het vervoeren van goederen tussen twee plaatsen in hetzelfde land door een bedrijf uit een ander land. Europees vastgelegd mogen er maximaal drie cabotageritten per week plaatsvinden, om zodoende de binnenlandse transportondernemers te beschermen.

De Weerdt: "Als er geen klachten bij de overheid komen, dan bestaat het probleem niet. Ondanks dat iedereen het weet. In ons land moet eerst de wet Goederenvervoer worden aangepast voordat er een boete gegeven kan worden."

"Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) houdt iemand aan en kan niks doen. Ook na tien keer kunnen ze niet bekeuren. Inmiddels komen meer transportbedrijven hier achter”, aldus De Weerdt.

En vervolgt: "VERN heeft tientallen meldingen gekregen. De reacties komen overal vandaan. Ik ga die allemaal onderzoeken. Daarvan maak ik een rapport dat ik naar het Ministerie van Verkeer, de Inspectie van Verkeer en Waterstaat de Tweede Kamer en naar de KLPD stuur."

"Het is triest dat wij ons overal in Europa aan de wet moeten houden, behalve de buitenlanders die in Nederland rijden", besluit hij.

Reacties en meldingen mogen naar: info@vern.nu

©Transport Online / Marcel van der VoortNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions